Μια μακροσκελή ανάρτηση του Val Kilmer για το θάνατο του Anthony Bourdain, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από φίλους και θαυμαστές του διάσημου chef.
O γνωστός ηθοποιός, δηλώνει φίλος του Bourdain και ως εκ τούτου ένιωσε την ανάγκη να γράψει ένα κείμενο σε προσωπικό τόνο σα να απευθύνεται στον ίδιο τον chef με το οποίο είναι σα να τον επιπλήττει για την επιλογή του να αφαιρέσει τη ζωή του. Ο αυστηρός τόνος κάποιες φορές, η ειρωνεία κάποιες άλλες που υιοθετεί στο κείμενό του αλλά κυρίως η οργή που βγάζει για την επιλογή του φίλου, έκανε πολλούς να αντιδράσουν στην ανάρτηση και να εκφράσουν τη δυσφορία τους.
Ακολουθεί το κείμενο που ανάρτησε ο Val Kilmer στο facebook:
«Πόσες στιγμές απείχες από το να νιώσεις την αγάπη που ήταν καθολική. Από κάθε γωνιά του πλανήτη που ήσουν αγαπητός. Τόσο εγωιστικό. Μας έδωσες έναν λόγο για να θυμώσουμε. Ένας πνευματικός ηγέτης κάποτε μου είπε πως η αυτοκτονία είναι η πιο εγωιστική πράξη που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος και ήμουν μπερδεμένος, αλλά μου εξήγησε πως δεν υπάρχει κανένα ψυχικό μέρος μακριά από την ανθρωπιά που να αναγκάζει το θύμα, χωρίς να το γνωρίζει, να πιστέψει πως η ζωή έχει τελειώσει […] Και τι έγινε; Έμαθα ότι αυτοκτόνησες στο Παρίσι. Σε ποιο ξενοδοχείο; Υποτροπίασες; Μόλις είχες επιστρέψει από το καλύτερο γεύμα της ζωής σου; Μήπως απάτησες το κορίτσι σου; Όσοι από εμάς σε ξέραμε, είμαστε σοκαρισμένοι και θυμωμένοι, πολύ θυμωμένοι γι’ αυτό που μας έκανες. Εκατομμύρια θα μπορούσα να σκεφτώ. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι σαν εμένα που φαντάζονταν ότι σε ήξεραν. Κάποιοι φαντάζονται ότι σε γνωρίζουν πολύ καλά. Θα έβαζες τέλος στη ζωή σου αν σου συνέβαινε ό,τι και σ’ εμένα, πριν από δύο χρόνια, αν δεν μπορούσες να φας τίποτα επειδή η γλώσσα σου είναι συνεχώς πρησμένη; Σκέφτομαι, ονειρεύομαι κάθε γεύμα που απόλαυσα ποτέ και το γεύομαι στη φαντασία μου…. Εσύ ξαφνικά ξύπνησες μια μέρα και δεν πεινούσες πια. Παρά το γεγονός ότι είχες μια μικρή κόρη στο σπίτι να σε περιμένει, αποφάσισες ότι δεν πεινάς αρκετά ώστε να συνεχίσεις να ανασαίνεις. Ήταν το μίσος του πατέρα σου ακόμα τόσο αισθητό ώστε να σκιάζει κάθε ηλιόλουστη στιγμή κάθε καταραμένης μέρας της ζωής σου, Άντονι;» Και ο ηθοποιός συνέχισε λέγοντας: «Έφυγες πολύ νωρίς φίλε μου. Αποκοιμήθηκα βλέποντάς σε να απολαμβάνεις την Ουρουγουάη χθες το βράδυ. Ήταν επανάληψη, αλλά πάντα βρίσκω κάτι που δεν είχα προσέξει. Έφυγες πολύ νωρίς. Και θα το αποδείξω».