Ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της πόλης, το εστιατόριο «Επτά 7» στο Μοναστηράκι προσκαλεί τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στη μεσογειακή γαστρονομία.
Αίσθηση πολυτέλειας, βαριά έπιπλα και στιβα-ρές γεύσεις συνθέτουν το σκηνικό που συνδυάζει τους έντονους ρυθμούς της πρωτεύουσας αλλά και την ηρεμία και την ιδιωτικότητα.
Ο χώρος
Με δυο εισόδους μία από την Πύλη Ερμού και μία από τον πεζόδρομο της Άστιγκος, το εστιατόριο Επτά 7 ξεδιπλώνει την ιστορία του σε τρία επίπεδα. Το μαύρο και το γκρι πρωταγωνιστούν στον χώρο με τις έντονες πινελιές του κόκκινου στις βελούδινες κουρτίνες να δημιουργούν μοναδικές αντιθέσεις. Βαριά ξύλινα τραπέζια και υφασμάτινες καρέκλες κυριαρχούν με την επιβλητική μπάρα στο επίπεδο του ισογείου να κλέβει τις εντυπώσεις, όσο οι μεγαλοπρεπείς πολυέλαιοι εντείνουν την αίσθηση της πολυτέλειας.
Η σκάλα που οδηγεί στην αίθουσα του υπογείου αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή του εστιατορίου. Το γυάλινο δάπεδο αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει το Χθες με το Σήμερα, αναδεικνύοντας τον ιστορικό χαρακτήρα της πόλης, όσο τα αρχαιολογικά ευρήματα, συνέχεια της Αρχαίας Αγοράς, προκαλούν δέος στον επισκέπτη. Industrial και κλασικά στοιχεία συνυπάρχουν αρμονικά μετατρέποντας τον χώρο σε απόλυτο εκφραστή της Αθήνας όπου το ένδοξο παρελθόν συναντά το σύγχρονο χαρακτήρα της πό-λης. Το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι κεντρίζει αμέσως το βλέμμα αναδεικνύοντας τον χώρο σε ιδα-νική επιλογή για private dining ενώ η σιδερένια κάβα που καλύπτει τη μια πλευρά δίνει μια αίσθηση μυσταγωγίας.
Το πατάρι προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στο μπαρ και στο ισόγειο του εστιατορίου, ενώ τα τραπέζια στον πεζόδρομο της Άστιγκος αλλά και στη στοά της Πύλης Ερμού συμπληρώνουν το σκηνικό μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας
Οι γεύσεις
Με τον σεφ Θάνο Λιάπη στα ηνία της κουζίνας το εστιατόριο Επτά 7 ταξιδεύει τον επισκέπτη στη με-σογειακή γαστρονομία. Ολόφρεσκα υλικά και μοντέρνες τεχνικές συναντώνται σε πιάτα ξεχωριστής γεύσης. Εξαιρετικές πρώτες ύλες, όπως τα κρέατα από το Drakoulis Meat, πρωταγωνιστούν και δί-νουν την έμπνευση για γαστρονομικές προτάσεις που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, ενώ οι επιρ-ροές ποικίλλουν συνδυάζοντας αριστοτεχνικά υλικά και τεχνικές. Ψητή σφυρίδα σε παραδοσιακή συ-νταγή Αγίου Όρους, αρνίσιο κότσι με ρεβιθάδα σιγοψημένο για 12 ώρες σε κενό αέρος, ελληνικό sushi με αμπελόφυλλα και γαρίδες Ηγουμενίτσας: όλη η γκάμα των γεύσεων της Μεσόγειου απλώνεται στο μενού του εστιατορίου Επτά 7 προσφέροντας πληθώρα επιλογών τόσο σε κρέας όσο και σε ψάρι.
Προσεγμένα ριζότο και λαχταριστά ζυμαρικά είναι πάντα ανάμεσα στις προτάσεις, ενώ τα επιδόρπια είναι επηρεασμένα από την ιταλική και γαλλική κουζίνα.
Το μπαρ & το κρασί
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η wine list του εστιατορίου όπου έχει γίνει μια πολύ προσεκτική επιλογή σε ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, με την ομάδα πάντα πρόθυμη να προτεί-νει το κατάλληλο κρασί που θα συνοδεύσει το γεύμα. Εξίσου εντυπωσιακή και η γκάμα των επιλογών σε premium ποτά και δροσερά κοκτέιλ που αποτελούν την αφορμή για να απολαύσει κανείς την α-τμόσφαιρα του μπαρ.
Ακολουθήστε το γαστρονομικό ταξίδι του Επτά 7 στη Μεσόγειο και αφήστε την αύρα του να σας πα-ρασύρει σε έναν κόσμο γεμάτο αρώματα και γεύσεις.