Home Politics / Sports / Various

Επανέρχονται οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πήρε η κυβέρνηση για να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα σε χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

 

Δεδομένου ότι οι σχετικές ρυθμίσεις δεν κατέστη δυνατό να περάσουν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας πριν το κλείσιμο της Βουλής, οι «ευνοϊκές ρυθμίσεις» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά εκτιμάται ότι θα προωθηθούν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω το σώμα ότι πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης των συνεργατών μου με το τεχνικό κλιμάκιο Του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και υπήρξε θετική εξέλιξη για τις ρυθμίσεις που έχουμε εισηγηθεί. Τραγική ειρωνεία που δεν προλάβαμε να κατατεθεί και να ψηφιστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνης και συμπλήρωσε: «Μέχρι αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την Τράπεζα της Ελλάδος και φαίνεται ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να προχωρήσει η ρύθμιση αυτή. Επειδή όμως κλείνει η Βουλή, έχω ενημερώσει το Γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να εξετάσουμε τη δυνατότητα ρύθμισης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 49 που είχε αποσυρθεί προέβλεπε μεταξύ άλλων την παράταση της περιόδου ρύθμισης των χρεών από τα 4 στα 5 χρόνια με το χρόνο όμως να μετρά από την περίοδο κατάθεσης της αίτησης κι όχι από το χρονικό σημείο έκδοσης της απόφασης, ενώ δινόταν στο δικαστήριο η δυνατότητα να ρυθμίσει την οφειλή για εξαίρεση από τη ρευστοποίηση της κύριας κατοικίας κατά 20 έως 35 χρόνια.

http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=99829

 

 

 

Επανέρχονται οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

more posts vipnews
More Politics / Sports / Various
Search