Home Arts / Cine / Theater

Άννυ Πασπάτη: Απεβίωσε η γνωστή ηθοποιός

Άννυ Πασπάτη

Έφυγε από τη ζωή η Άννυ Πασπάτη, μια από τις πλέον αξιόλογες ηθοποιούς μας. Η ηθοποιός κηδεύτηκε χθες στο Κοιμητήριο Ζωγράφου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία «Αγάπησα και πόνεσα» ενώ συνέχισε με κινηματογραφικές συμμετοχές στις ταινίες «Ένα αστείο κορίτσι», «Εν ονόματι του νόμου» κ.α.

Ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα στο θέατρο όπου συνεργάστηκε τόσο με το Εθνικό, όπου έλαβε μέρος από το 1965 έως το 1994 σε 78 παραστάσεις. Ανάμεσα σε αυτές και οι τραγωδίες «Τρωάδες», «Εκάβη», «Ηλέκτρα», «Επτά επί Θήβας» . Επίσης τα θεατρικά έργα «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», «Δωδέκατη Νύχτα»,κ.α

Παράλληλα όμως έκανε σημαντικές συνεργασίες και με ελεύθερους θιάσους.

Αξιόλογη είναι και η πορεία της στην τηλεόραση, όπου συμμετείχε σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως ο δημοφιλής «Μεθοριακός Σταθμός».

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση, με ανάρτησή του στο facebook όπου σημείωσε ότι η ηθοποιός πέθανε χθες και σήμερα έγινε η κηδεία της από το κοιμητήριο Ζωγράφου.

more posts vipnews
More Arts / Cine / Theater
Search