Με 6 βραβεία Όσκαρ αλλά όχι αυτό της καλύτερης ταινίας, έφυγε από την 89η απονομή των Όσκαρ η ταινία «La La Land». Η βραδιά πάντως σημαδεύτηκε από τη λάθος ανακοίνωση του βραβείου που τελικά δόθηκε στην ταινία «Moonlight».
Η βραδιά σημαδεύτηκε από την τεράστια γκάφα από τη λανθασμένη ανακοίνωση της ταινίας που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας. Την ανακοίνωση έκανε ο Γουόρεν Μπίτι, ο οποίος κρατώντας λάθος φάκελο ανακοίνωσε το βραβείο κέρδισε το «La La Land» και ενώ οι συντελεστές της ταινίας «La La Land» είχαν ήδη ανέβει στη σκηνή και είχαν βγάλει λόγο, στη συνέχεια αναγκάστηκαν να κατέβουν για να ανάβουν σε αυτή οι συντελεστές της νικήτριας «Μoonlight».
Ωστόσο η ταινία κέρδισε το όσκαρ σκηνοθεσίας με τον Ντέιμιεν Σαζέλ να γίνεται στα 32 του χρόνια ο νεότερος σκηνοθέτης που βραβεύεται, ενώ η ‘Εμα Στόουν κέρδισε το Οσκαρ α’ γυναικείου ρόλου. Το βραβείο ‘Α αντρικού ρόλου πήγε στον Κέισι Άφλεκ για τη σπαρακτική ερμηνεία του στην ταινία Manchester by the sea. Η Viola Davis κέρδισε το Β΄ γυναικείο για την ταινία Fences και για τον αντίστοιχο αντρικό, το βραβείο δόθηκε στον Mαχέρσαλα Αλι για το «Moonlight».
H τελική λίστα των φετινών νικητών ανά κατηγορία για τα Oscars 2017.
Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου-Κέισι Άφλεκ (Manchester by the Sea)
Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου-Έμα Στόουν (La La Land)
Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας- Moonlight
Όσκαρ Σκηνοθεσίας-Ντάμιεν Σαζέλ (La La Land)
Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου-Κένεθ Λόνεργκαν (Manchester by the Sea)
Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου-Μπάρι Τζένκινς & Τάρελ Άλβιν Μακράνι (Moonlight)
Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου-Βαϊόλα Ντέιβις (Fences)
Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου-Μαχέρσαλα Άλι (Moonlight)
Όσκαρ Ντοκιμαντέρ-O.J.: Made in America
Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας-The Salesman (Ιράν)
Όσκαρ Μουσικής-La La Land
Όσκαρ Τραγουδιού-City of Stars (La La Land)