Έσβησε για πάντα το “άστρο” της Σμαρούλας Γιούλη, η οποία στα 78 της χρόνια άφησε την τελευταία της πνοή, καθώς έπασχε για χρόνια από άνοια.
Τρεις μήνες μόλις άντεξε χωρίς την παρουσία του αγαπημένου της Βαγγέλη Λειβαδά από δίπλα της, καθώς ο θάνατός του την είχε συγκλονίσει.
Ο σύντροφός της, θεατρικός συγγραφέας και επιχειρηματίας, είχε φύγει από τη ζωή όταν κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι τους στη Γλυφάδα Αττικής. Αχώριστοι στη ζωή, αλλά και στο θάνατο, όπως φαίνεται, η ηθοποιός δεν μπόρεσε να ζήσει για πολύ καιρό μακριά του.
Η άτυχη ηθοποιός άρχισε να εκδηλώνει προβλήματα υγείας έκτοτε, ενώ και στην κηδεία του πρώην συντρόφου της είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Η Σμαρούλα Γιούλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Δ. Ροντήρη και συνέχισε με χορό και τραγούδι.
Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στον κινηματογράφο σε ηλικία 9 ετών (το 1943), στην ταινία “Η φωνή της καρδιάς”. Στο θέατρο ξεκίνησε με το έργο “Χαρούμενα νιάτα” και στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Κατερίνα και το Μάνο Κατράκη στο έργο “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”. Από το 1958 ως θιασάρχης πλέον, ανέβασε τα έργα: “Άννα Φρανκ”, “Κουρέλι”, “Πειρασμός” κ.ά.
Το 1960 απέκτησε δική της θεατρική στέγη και μαζί με το σύζυγό της, Βαγγέλη Λιβαδά, ανέβασαν πολλά έργα Ελλήνων συγγραφέων και συνεργάστηκε, με σχεδόν, όλους τους Έλληνες σκηνοθέτες.
Η κηδεία της ηθοποιού θα γίνει την Παρασκευή στο νεκροταφείο Ζωγράφου στις 15:30.
Έφυγε από τη ζωή η Σμαρούλα Γιούλη