Και ήρθαν πάλι εκείνες οι μέρες που θα υποδεχθούμε το νέο χρόνο με μια γλυκιά βασιλόπιτα για το καλό. Η πρότασή μας, μια αρωματική κι εντυπωσιακή βασιλόπιτα, με λεμόνι και λεβάντα.
Χρόνος Προετοιμασίας: 55′
Μερίδες: 12
Υλικά
Για το αφέψημα λεβάντας
1/2 φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα λουλουδάκια λεβάντας
500 ml νερό
Για τη βασιλόπιτα
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια τσαγιού αφέψημα λεβάντας
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λουλουδάκια λεβάντας μέσα στο νερό (όπως βράζουμε το τσάι). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε όλο το βράδυ (με τα λουλουδάκια) να πάρει το νερό, όλο το άρωμα της λεβάντας. Σουρώνουμε και μετράμε δύο φλιτζάνια τσαγιού από το αφέψημα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το αφέψημα λεβάντας. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε σε στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί Νο 28, το οποίο έχουμε βουτυρώσει πρώτα, και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο, στους 180ο βαθμούς, φούρνο για 50′-55′ περίπου (κάνουμε τη δοκιμή με τη μύτη ενός μαχαιριού-αν βγαίνει καθαρή το κέικ μας είναι έτοιμο).
Αφού κρυώσει πολύ καλά, αναποδογυρίζουμε τη βασιλόπιτα-κέικ σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Και μην ξεχάσετε να βάλετε και το φλουρί για το «καλό».
Πηγή: www.cookandfeel.gr.