Στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) πραγματοποιείται σήμερα στις 11.00 η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με σκοπό να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς.
Σημειώνεται ότι η ΓΣΕΕ δεν δέχεται καμία παρέμβαση στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ζητώντας να χορηγηθεί η αύξηση του Ιουλίου (περίπου 2,5%) και να μην περικοπούν 13ος και 14ος μισθός.
Η τρόικα ασκεί πίεση στην κυβέρνηση για σαρωτικές αλλαγές και βίαιες ανατροπές, με κατάργηση των δώρων και παρέμβαση στους μηχανισμούς μεσολάβησης και διαιτησίας.
Ο ΣΕΒ ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως προσέρχεται στον κοινωνικό διάλογο «χωρίς κόκκινες γραμμές», αλλά με δύο βασικές θέσεις οι οποίες έχουν ως εξής:
«Υπερασπιζόμαστε το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε το δίχτυ προστασίας που προσφέρει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα κατώτατα ημερομίσθια και μισθούς, χωρίς αλλαγές προς τα πάνω ή προς τα κάτω για όσο διαρκεί η κρίση.
Έχουμε υπογράψει τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού, στο πλαίσιο της τελευταίας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».





