Δεν άντεξε τον βαρύ χειμώνα ο γνωστός κροκόδειλος «Σήφης», ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός την Κυριακή 29 Μαρτίου.
Ο κροκόδειλος εντοπίστηκε στο φράγμα των Ποταμών και σύμφωνα με το «www.goodnet.gr», το οποίο δημοσίευσε και τη φωτογραφία του νεκρού ζώου εκτιμάται ότι αιτία του θανάτου του είναι η βαρυχειμωνιά που έπληξε φέτος την Κρήτη και στην οποία φυσικά δεν ήταν μαθημένος.
Οι άνθρωποι της επιτροπής που είχε αναλάβει την υπόθεση, είχαν χάσει τα ίχνη του από τα μέσα Φεβρουαρίου και είχαν καταλήξει από μέρες στο συμπέρασμα ότι μάλλον δεν ήταν ζωντανός.
Από το πρωί της Δευτέρας 30 Μαρτίου, στελέχη της επιτροπής, από τον ΟΑΚ , το Δασαρχείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, καθώς και ο ερπετολόγος, κ. Πέτρος Λυμπεράκης, βρίσκονται στο φράγμα προκειμένου να ανασύρουν το νεκρό ζώο.
Στη συνέχεια, το ζώο θα το μεταφέρουν στο μουσείο φυσικής ιστορίας προκειμένου να γίνουν εξετάσεις και να εκτιμηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.