Άγνωστες πτυχές της ζωής της όπως μάχη της κατά της βουλιμίας, αποκάλυψε με συνέντευξή της η Άννα Βίσση.
Η γνωστή τραγουδίστρια, με συνέντευξή της στο περιοδικό «Athens Voice», παραδέχθηκε ότι είχε βουλιμικές εξάρσεις και πως δεν πήγαινε πουθενά για καιρό με το φόβο μην βλέπει μπροστά της φαγητά.
Ακολουθεί το χαρακτηριστικό απόσπασμα…
Με τι κατορθώσατε να συμφιλιωθείτε;
Θα ακουστεί αφελές, αλλά με τη διατροφή μου. Υπήρξε πλήγμα στη ζωή μου. Έχω ζήσει δυστυχισμένες στιγμές εξαιτίας της. Είχα βουλιμικές εξάρσεις, δεν πήγαινα πουθενά μήπως και δω φαγητό και φάω, έχω υποφέρει… Κάποιος, όταν πεινάει, σηκώνεται και τρώει. Εγώ άρχιζα να αναρωτιέμαι: Παχαίνει αυτό που θα φάω; Κι αν φάω, πόσο καιρό δεν θα τρώω; Από τα 15 μου ξεκίνησε αυτό και αρνιόμουν να ζητήσω βοήθεια. Να δεχτώ πως είμαι άρρωστη, πως μπορεί να χρειαστώ τη βοήθεια ειδικού.
Έχετε κάνει ψυχανάλυση;
Ναι, στο εξωτερικό. Ίσως γιατί το όνομά μου δεν τους έλεγε τίποτα απολύτως, αλλά και γιατί είχα ανακαλύψει πως μου ήταν πολύ πιο εύκολο να λέω τα θέματά μου στα αγγλικά παρά στα ελληνικά. Όχι, γιατί τα μιλάω καλύτερα, αλλά γιατί μπορούσα πιο εύκολα να είμαι ειλικρινής. Εξαιτίας της γλώσσας έμοιαζε περισσότερο με αφήγηση παρά με εξομολόγηση και ο πόνος της συνειδητοποίησης είχε λιγότερο κόστος. Θυμάμαι πως μιλούσα πιο ταπεινά απ’ ό,τι συνήθως μιλάω. Σήμερα όλα αυτά που βγήκαν τότε από την ψυχαναλυτική διαδικασία υπάρχουν και επιπλέουν. Και νομίζω πως έχουν στεγνώσει από το πύον τους.
Ο καθρέφτης είναι πάντα ο μεγάλος αντίπαλος;
Αν ξεπεράσεις τη ρυτίδα τότε πολύ πιο εύκολα φτάνεις στην ψυχή. Και όταν λέω ρυτίδα μιλάω για τη ματαιοδοξία, τα υπαρξιακά, την απόκρυψη της αλήθειας, τα δεν παραδέχομαι… Την ψυχή σου οφείλεις να την αγαπάς και για να συμβεί αυτό μέσω του καθρέφτη δεν πρέπει να σε θαμπώνει η εικόνα σου, και ειδικά αν αυτή δεν σου αρέσει. Φτιάχνω λοιπόν μέχρι ενός σημείου την εξωτερική μου εμφάνιση ώστε να μπορώ να ασχοληθώ με το πιο μέσα. Τώρα, τι σημαίνει φτιάχνω, για τον καθένα είναι άλλο θέμα. Πάντως εγώ γουστάρω τον εαυτό μου χωρίς μακιγιάζ έτσι όπως είμαι στα 57 μου.