Η Γλυφάδα είναι η περιοχή της Ελλάδας που έχει το πιο γρήγορο ίντερνετ, ενώ συνολικά η χώρα μας στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνει την 92η θέση, μεταξύ 196.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), βασιζόμενος σε μετρήσεις του Net Index και στοιχείων της OOKLA.
Η μέση ταχύτητα σύνδεσης στην Ελλάδα είναι τα 9,64 Mbps, που την κατατάσσει σε καλύτερη θέση από την Ιταλία, την Κύπρο και την Αλβανία, αλλά σε χειρότερη από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το ταχύτερο ίντερνετ στον κόσμο έχουν οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης με μέση ταχύτητα 103,99 Mbps και του Χονγκ Κόνγκ με 96,30 Mbps και τις χαμηλότερες ταχύτητες με μόλις 1,12 Mbps η Μπουρκίνα Φάσο.
Στην Ελλάδα, η Γλυφάδα, με 17,24 Mbps, είναι η πόλη με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ενώ ακολουθούν η Βούλα με 17,04 Mbps και οι Σέρρες με 13,87 Mbps.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Αλεξανδρούπολη με 13,5 Mbps και η Κομοτηνή με 11,46 Mbps. Η Αθήνα βρίσκεται στη 16η θέση με μέση ταχύτητα 9,89 Mbps, ακολουθούμενη από τη Θεσσαλονίκη στη 17η θέση, με 9,87 Mbps. Χαμηλές ταχύτητες έχουν τα Ιωάννινα με 8,08 Mbps, η Καλαμάτα με 8,10 Mbps και η Ναύπακτος με 8,36 Mbps.