Home Lifestyle

Νταϊάν Κόχυλα: Δεν σκέφτομαι με το «εάν» και το «θα»

«Η πεθερά μου όταν ήμουν νιόπαντρη είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο για το οποίο έχω μαγειρέψει» παραδέχεται η Νταϊάν Κόχυλα.

Εξαιρετικά δημοφιλής στην Ελλάδα και διεθνώς γνωστή ως ειδήμων σε θέματα ελληνικής – μεσογειακής μαγειρικής και διατροφής, συγγραφέας μαγειρικών βιβλίων, σύμβουλος σεφ και συνεργάτιδα εστιατορίων στη Νέα Υόρκη, η Νταϊάν Κόχυλα μίλησε στο «thema people» και αποκάλυψε πολλά μυστικά δικά της αλλά και της ελληνικής κουζίνας.

 

 

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

 

 

Πόσο άλλαξε η ζωή σας με την έκθεση στην τηλεόραση;

Δεν άλλαξε. Ακόμη πλένω τα πιάτα, σκουπίζω με την ηλεκτρική σκούπα, πάω τον σκύλο βόλτα και γίνομαι σοφέρ των παιδιών μου. Γιατί να αλλάξει άραγε; Δεν έχω αλλάξει κάτι από τις παλιές και κανονικές μου συνήθειες. Δεν έχω αλλάξει τις σχέσεις μου με φίλους και οικογένεια. Όλα είναι θέμα ισορροπιών. Για εμένα η δουλειά ήταν πάντα μέρος της ζωής μου διότι αγαπώ πάρα πολύ αυτό που κάνω.

 

 

Πώς είναι η ζωή σας στην Ελλάδα;

Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα. Δεν σταματάω ποτέ.

 

 

H ζωή σας στην Αμερική;

Όταν είμαι στην Αμερική, περίπου μία εβδομάδα τον μήνα ή κάθε ενάμιση μήνα, δουλεύω κυρίως ως σύμβουλος σεφ στο εστιατόριο «Molyvos» στη Νέα Υόρκη, μην ξεχνώντας να καλλιεργώ συνέχεια τις σχέσεις μου, μια που αγαπώ τις ΗΠΑ.

 

 

Εάν μπορούσατε να επιλέξετε, και εφόσον υπήρχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, πού θα μένατε;

«Όπου γης και πατρίς», αυτό είναι ένα καλό μότο για μένα. Δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Δεν σκέφτομαι με το «εάν» και το «θα». Προσπαθώ να είμαι ευγνώμων για το καθετί.

 

 

 

Ποια ήταν η πιο δύσκολη τηλεοπτική στιγμή σας;

Πραγματικά δεν ξέρω διότι περνάμε πολύ καλά ως ομάδα. Το πιο δύσκολο για μένα είναι η ορθοστασία για 10-15 ώρες την ημέρα. Κάποιες φορές πάω σπίτι και δεν νιώθω τα πόδια μου. Άλλες δυσκολίες πραγματικά δεν έχω ζήσει με την εκπομπή. Είμαστε όλοι καλοπροαίρετοι και δουλεύουμε χωρίς εγωισμούς. Υπάρχουν στιγμές αστείες, π.χ. να τελειώσει το γκάζι στη μέση μιας συνταγής, να κάνω τα λαθάκια μου στην ελληνική γλώσσα και άλλα τέτοια. Βέβαια, απ’ ό,τι φαίνεται, τα «εξαιρετικά» ελληνικά μου δεν έχουν ενοχλήσει τον κόσμο.

 

 

Το ότι η οικονομική κρίση έκανε πασίγνωστη την Ελλάδα στην Αμερική έπαιξε θετικό ή αρνητικό ρόλο τελικά; Πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες οι Αμερικανοί;

Ίσως με συμπόνια, διότι μεγάλο κομμάτι της εκεί κοινωνίας περνά εξίσου δύσκολα. Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν έχω εισπράξει κάτι αρνητικό.

 

 

Ως πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στις ΗΠΑ, πόσο εύκολο ήταν για εσάς να τη διαδώσετε και να γίνει αποδεκτή;

Οι Αμερικανοί είναι ανοιχτοί. Ζούνε τώρα μια εποχή όπου ο κόσμος έχει μεγάλη επιθυμία για πραγματικό φαγητό, για δυνατές γεύσεις, με υγιεινά συστατικά. Η δική μας παράδοση το έχει αυτό. Η αλυσίδα τροφίμων στην Αμερική είναι πολύ νοθευμένη, κάτι που πάει να γίνει και στην Ευρώπη, αλλά και εδώ στην Ελλάδα – μόνο εάν σκεφτούμε τις τοπικές ποικιλίες λαχανικών και φρούτων που τείνουν να εξαφανιστούν διότι δεν είναι αρκετά «εμπορικές»… Προσπαθώ να περάσω αυτά τα μηνύματα στη μαγειρική μου στα μαθήματα που κάνω. Μακριά από φαγητά τα οποία, απλώς, δεν είναι φαγητά αλλά επεξεργασμένα βιομηχανοποιημένα προϊόντα.

 

 

Πείτε ένα σημαντικό πρόσωπο για το οποίο έχετε μαγειρέψει;

Η πεθερά μου όταν ήμουν νιόπαντρη.

more posts vipnews
More Lifestyle
Search