Αυθεντικοί άνθρωποι, τοπία μοναδικής ομορφιάς, παραδοσιακοί οικισμοί, άγρια ζώα και ιδιαίτερες συνταγές είναι οι πρωταγωνιστές του ταξιδιού του Δημήτρη Σκαρμούτσου!
Το Σάββατο 7 Ιουνίου, στις 18:50, στο πλαίσιο της εκπομπής του MEGA «Χωρίς συνταγή», ο γνωστός σεφ συνεχίζει το ταξίδι στην ‘Ηπειρο, που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις πίτες και το παραδοσιακό φύλλο. Πρώτη στάση τα Γιάννενα και η βιοτεχνία φύλλου του Θανάση Χαβέλα.
Η σαρακατσάνικη στάνη στο Σκαμνέλι είναι η επόμενη στάση του «σεφ χωρίς συνταγή». Σαρακατσαναίοι της Ηπείρου αφηγούνται ιστορίες μιας άλλης εποχής και αποκαλύπτουν τα μυστικά της νομαδικής ζωής. Στο τέλος, μαζί με τη μοναδική Σαρακατσάνα γυναίκα της παρέας, μαγειρεύει ένα ιδιαίτερο κλέφτικο αρνάκι τυλιγμένο σε παραδοσιακό χωριάτικο φύλλο.
Στη συνέχεια επισκέπτεται το περιβαλλοντικό πάρκο Μπουραζανίου, που βρίσκεται στις παρυφές του Αώου. Σε χώρο 2.000 στρεμμάτων φιλοξενούνται 850 άγρια ζώα, όπως ελάφια, μουφλόν, κρι-κρι, ζαρκάδια και αγριογούρουνα. Εκεί, ξεναγείται από τον ιδιοκτήτη και κτηνίατρο του πάρκου Γιώργο Τάσσο.
Στην Αρίστη, ο Δημήτρης συναντά τη Νίκη στο κοτέτσι της. Η Νίκη είναι μια αυθεντική Ηπειρώτισσα και θεωρείται η καλύτερη «πιτού» του χωριού. Σε ένα αλώνι με εξαιρετική θέα, δείχνει στον Δημήτρη πώς η παραδοσιακή κασόπιτα, μια πίτα με αλεύρι, αβγά και φέτα, γίνεται εύκολα και στο τηγάνι.
Στα ‘Ανω Πεδινά, η Ολλανδέζα Ρίτα μαζί με τον άντρα της Γιώργο, αποφάσισαν να ζήσουν στα Ζαγοροχώρια και να εκμεταλλευτούν όλα τα καλά του τόπου. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος τούς συναντά στον ξενώνα τους, όπου φτιάχνουν έναν ιδιαίτερο τραχανά χωρίς γάλα και μετά μια πικάντικη συνταγή με τραχανά και λουκάνικο.