Το Γυαλί-Καφενέ, ένα ιστορικό καφενείο στο κέντρο της Αμφισσας, είναι η πρώτη στάση του Δημήτρη Σκαρμούτσου, αυτό το Σάββατο 8 Μαρτίου, στις 18:50, από την εκπομπή του MEGA «Χωρίς συνταγή»…
Ο χώρος αυτός υπήρξε η θεατρική σκηνή της πόλης για πάνω από 50 χρόνια με πολλούς διάσημους να παρελαύνουν! Ο ιδιοκτήτης του, ο κύριος Θανάσης φτιάχνει καφέ στο μπρίκι και αφηγείται την ιστορία του μαγαζιού με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Ο ελαιώνας της Άμφισσας είναι ο αρχαιότερος και ο μεγαλύτερος της Ελλάδας με πάνω από ένα εκατομμύριο ρίζες. Στο χωριό Χρισσό ο σεφ επισκέπτεται το ελαιοτριβείο του συνεταιρισμού, συναντά παραγωγούς και δοκιμάζει φρέσκο λάδι τη στιγμή που βγαίνει από το λιοτρίβι!
Το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, το σπληνάντερο χαρακτηρίζουν τη Ρούμελη. Ο Γιώργος Φούρλας, ένας μάστορας στο είδος, φτιάχνει όλα αυτά τα παραδοσιακά και αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της σούβλας!
Αυτή είναι η εποχή που τα τυροκομεία της Αράχοβας φτιάχνουν το διάσημο τοπικό τυρί, τη φορμαέλα, και από ένα τέτοιο γεγονός δεν θα μπορούσε να λείψει ένας μάγειρας. ‘Ετσι, λοιπόν, μια ενδιάμεση στάση στο τυροκομείο της οικογένειας Μπακολουκά λύνει όλες τις απορίες του Δημήτρη Σκαρμούτσου σχετικά με την παρασκευή αυτού του ιδιαίτερου τυριού.
Το ταξίδι ολοκληρώνεται στο μαγευτικό Γαλαξίδι. Εκεί ο Δημήτρης συναντά τον μάγειρα και ζωγράφο Γιώργο Μηνά-Γαλαξιδιώτη, στο παλιό λιοτρίβι του παππού του, που σήμερα είναι και ταβέρνα και γκαλερί. Φτιάχνουν μια μικρασιάτικη συνταγή, τα μύδια της γιαγιάς Μαλάμως.