Στην πόλη που πήρε το όνομά της από τον γιο του Ποσειδώνα, στο Ναύπλιο, μας ταξιδεύει η Ντίνα Νικολάου, σε μια εκπομπή με άρωμα και έντονη γεύση εσπεριδοειδών…
Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 14:15, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ελλήνων γεύσεις», η γνωστή σεφ ξεκινάει το γεύμα της μαγειρεύοντας μια δροσερή σαλάτα ρόκα με πορτοκάλι, με μία ιδιαίτερη βινεγκρέτ! Βολτάροντας στα σοκάκια της πόλης, δοκιμάζει αναπλιώτικο παγωτό και μπαίνει σε ένα παντοπωλείο που κουβαλάει ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Εκεί φτιάχνει μια σαλάτα ζυμαρικών με μαριναρισμένο λαυράκι και συνεχίζει το γεύμα της μαγειρεύοντας ένα λαχταριστό μοσχαράκι στο φούρνο με πορτοκάλι και λεμόνι, πλούσιο σε λαχανικά, ζουμερό, γεμάτο γευστικές αντιθέσεις.
Στη συνέχεια, μας μεταφέρει στην καρδιά ενός πορτοκαλεώνα, στην περιοχή των Μυκηνών, για να μάθουμε για τη βιολογική καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. Αποχαιρετά το Ναύπλιο, κάνοντας μία τελευταία επίσκεψη σε μια ποτοποιία στην Αγία Παρασκευή, με ιστορία εκατό σαράντα χρόνων, συγκεντρωμένη σε ένα μουσείο.