Έναν τόπο «άγριο», με θρύλους, βεντέτες, καπεταναίους, πυργόσπιτα, αλλά και ξεχωριστούς ανθρώπους και ιδιαίτερα προϊόντα, τη Μάνη, επισκέπτεται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος…
Αυτό το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 18:50, από την εκπομπή του MEGA «Χωρίς συνταγή» μας μυεί στα προϊόντα αυτής της άνυδρης γης, όπως μέλι, αλάτι, λάδι, σύγκλινο, λούπινα…
Πρώτη στάση η Αρεόπολη και το κρεοπωλείο του Μιχάλη Τατσούλη, ο οποίος δείχνει στον σεφ τον παραδοσιακό τρόπο καπνίσματος του σύγκλινου και του αποκαλύπτει όλα τα μυστικά αυτού του ξεχωριστού εδέσματος.
Η μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού οδηγεί τον Δημήτρη στον φούρνο της μητέρας του Μιχάλη, της κυρίας Μηλίτσας. Εκεί, φουρνίζει το παραδοσιακό ψωμί και φτιάχνει με την κυρία Μηλίτσα τηγανόψωμο και μια απολαυστική ομελέτα με σύγκλινο. Το μέλι είναι σήμα κατατεθέν της Μάνης και έτσι η επόμενη στάση είναι τα μελίσσια του Νίκου Μαυροειδόγγονα…
Στο όρος Ταίναρο, ο Γιώργος Μαυροδάκος, ένας νέος κτηνοτρόφος μας εξηγεί τον παράξενο τρόπο εκτροφής των ημιάγριων ελληνικών αγελάδων.
Στο αλατοχώρι Χοτάσια συναντά τον Ηλία Γατέα και τον Γιώργο Παναγέα, δυο ξεχωριστούς ανθρώπους που κρατούν την παράδοση του τόπου ζωντανή, καθώς ασχολούνται με το αλάτι πάνω από μισό αιώνα.
Τελευταία στάση, ο Κάμπος, ένα χωριό κοντά στην Καρδαμύλη. Εκεί ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συναντά ένα νέο ζευγάρι, τον Νίκο και την Κατερίνα Ψαλτήρα, στο κτήμα τους. Ο Νίκος και η Κατερίνα επέστρεψαν από τη Γερμανία, αξιοποίησαν τους ελαιώνες της οικογένειας και τώρα εξάγουν ένα από τα καλύτερα ελληνικά ελαιόλαδα.