Home Media

Φτιάξτε το γιορτινό σας τραπέζι με τις συμβουλές του Γιάννη Λουκάκου

Το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου, ο Dr. Cook σας εύχεται «Καλή Ανάσταση» κάνοντας τις δικές του προτάσεις για το γιορτινό σας τραπέζι

Σε αυτό το μάθημα σάς αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για το μαγείρεμα στο φούρνο. Η συγκεκριμένη τεχνική αφορά στο ψήσιμο του φαγητού σε υψηλή θερμοκρασία στο φούρνο, χωρίς την παρουσία κάποιου υγρού.

 

Τρόφιμα κατάλληλα για ψητά είναι:
• κρεατικά: κυρίως μεγάλα μαλακά κομμάτια π.χ. αρνί πόδι, μοσχάρι κόντρα, ολόκληρο κοτόπουλο, χοιρινό καρέ
• ψαρικά: κυρίως ολόκληρα μεγάλα ψάρια ή φιλέτα
• θαλασσινά
• λαχανικά: ολόκληρα ή κομμένα

 

Η σάλτσα, που θα συνοδεύσει τα ψητά φούρνου, μπορεί να παρασκευαστεί από τα υγρά που συγκεντρώνονται στο σκεύος, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αν δεν έχουν μείνει υγρά, μπορείτε να ρίξετε στο καυτό ταψί κάποιο υγρό της προτίμησής αας, όπως κρασί ή ζωμό, ώστε να αντλήσουμε όλη τη γεύση που έχει συγκεντρωθεί από τους συμπυκνωμένους χυμούς του φαγητού κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Με αυτόν τον εύγευστο πλέον ζωμό, μπορείτε να παρασκευάσετεε τη σάλτσα του ψητού.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Λουκάκος μαγειρεύει χοιρινό καρέ στο φούρνο, με γλάσο από μέλι και μπαχαρικά και λαχανικά σοτέ.
Οι μαθητές του Dr. Cook, Αγγελική Δαλιάνη, Πέτρος Λαγούτης, Κλαούντια Μάτολα, Πηνελόπη Πλάκα και Δήμητρα Σαλτού, χωρίζονται σε δύο ομάδες και αναλαμβάνουν να ετοιμάσουν δύο ακόμη πιάτα: ψητό ρολό από κιμά και πλιγούρι με λιαστές ντομάτες και δυόσμο και, σολομό στο φούρνο με σαλάτα από ψητά παντζάρια, φινόκιο και σάλτσα με μουστάρδα και άνηθο.

 

Το μάθημα τελειώνει γλυκά με κέικ σοκολάτας με καραμελωμένες μπανάνες, σάλτσα καραμέλας και macademia.

 

Καλή Ανάσταση με Dr. Cook το Μ. Σάββατο 4 Μαΐου στις 21:15.

more posts vipnews
More Media
Search