To Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου, η Νταϊάν Κόχυλα σας δείχνει την αυθεντικότητα και την απλότητα της μαγειρικής, απαντώντας στην πιο συχνή ερώτηση: Τι θα φάμε σήμερα μαμά;
Tο Σάββατο 13 Απριλίου, ο γιος της Νταϊάν, ο Γιώργος, επιστρέφει από το σχολείο με τον φίλο του τον Θωμά και τη μητέρα του τη Νατάσα, η οποία κατάγεται από την Γερμανία. Οι δύο μαμάδες θα μαγειρέψουν μια παραδοσιακή συνταγή της Βουργουνδίας με μοσχάρι, μπεφ μπουργκινιόν (Boeuf Bourguignon). Την ώρα που μαγειρεύουν και συζητούν, τα παιδιά ζωγραφίζουν. Στο τέλος, οι μαμάδες σερβίρουν στα παιδιά τους το νοστιμότατο φαγητό που ετοίμασαν.
Η Νταϊάν μαγειρεύει στην κουζίνα της και αναδεικνύει τη χρήση αποξηραμένων φρούτων και τις εξωτικές μεσογειακές γεύσεις. Μαγειρεύει κους κους με ρεβίθια, λαχανικά και κοτόπουλο, μείγμα χαρίσα και κομπόστα αποξηραμένων φρούτων.
Tην Κυριακή 14 Aπριλίου, η Νταϊάν μαζεύει χόρτα από τον κήπο της. Τα πλένει προσεκτικά, δίνοντας οδηγίες για τον σωστό τρόπο πλυσίματός τους και στη συνέχεια ετοιμάζει ελληνικά φαγητά: Χορτοκεφτέδες και ντιπ και την τυρόπιτα της Κάλης και της Μαρίας, μια συνταγή που της έδωσαν οι φίλες της, Μαρία και Καλλιόπη από τη Νίσυρο.
Μία φίλη της Νταϊάν, η Άρτεμις, που ειδικεύεται στο εμπόριο μαστίχας την επισκέπτεται από τη Νέα Υόρκη. Έτσι, η σημερινή μαγειρική της Νταϊάν είναι αφιερωμένη στη μαστίχα: Πρώτο πιάτο κοτόπουλο λεμονάτο μαγειρευτό με λικέρ μαστίχας ή αλλιώς μεθυσμένο χιώτικο κοτόπουλο. Όσο για επιδόρπιο; Η Νταϊάν μας προτείνει πανακότα μαστίχας με γλυκό του κουταλιού μανταρίνι από τη Χίο.
Kάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.





