Home Social Events

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα έπεσε… Τετάρτη!

Σε μια βραδιά, που έφερε την… Καθαρά Δευτέρα πιο νωρίς, οι καλεσμένοι της επιχειρηματικής οικογένειας Χαϊτογλου απόλαυσαν μοναδικές γεύσεις εμπνευσμένες από τον Μακεδονικό Χαλβά που έκλεψαν τις εντυπώσεις όσων παραβρέθηκαν στο bar restaurant Shamone

Στο cocktail party που είχε γεύση και άρωμα Καθαράς Δευτέρας αλλά παρατέθηκε την Τετάρτη (13/2) οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ, μυήθηκαν στην ανεπανάληπτη γεύση του Μακεδονικού Χαλβά και δοκίμασαν πιάτα ενός απολαυστικού μενού με ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων, που είχε την υπογραφή του chef Νίκου Κατσάνη.

Με ιστορία που μετρά σχεδόν έναν αιώνα, ο Μακεδονικός Χαλβάς αποτελεί μέρος της παράδοσης, που θέλει όλη την οικογένεια μαζί την Καθαρά Δευτέρα, γύρω από το γεμάτο με νηστίσιμα εδέσματα τραπέζι.

Μία παράδοση που οι Έλληνες συνεχίζουν να τηρούν με κέφι και μεράκι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε τραπέζια που στρώνονται σε κήπους, σε μπαλκόνια, στο σπίτι ή στην εξοχή. Φτιαγμένος χειροποίητα με τον παραδοσιακό τρόπο, διατηρώντας στο ακέραιο την αυθεντική του γεύση, ο Μακεδονικός Χαλβάς παρασκευάζεται από τη βιομηχανία τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου χρησιμοποιώντας ταχίνι από διαλεχτό σησάμι, που εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών.

Ο πατροπαράδοτος αυτός τρόπος παραγωγής, σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, προσφέρουν τη μοναδική γεύση που έχει φέρει τον Μακεδονικό Χαλβά πρώτο στην καρδιά μας. Κάθε τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας έχει τον Μακεδονικό Χαλβά του, όπως προστάζει το έθιμο. Σήμερα, ωστόσο, η μοναδική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά, αλλά και η αναγνώριση της διατροφικής του αξίας, τον έχουν εντάξει στην καθημερινή μας διατροφή.

Ο Μακεδονικός Χαλβάς, με βάση το σησάμι, αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και σίδηρο και φυσικά αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, στη ρύθμιση της χοληστερόλης και στην υγεία του δέρματος. Έτσι, το αγαπημένο έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας παίρνει τη θέση που του αξίζει στο οικογενειακό τραπέζι και τον απολαμβάνουμε καθημερινά, θωρακίζοντας παράλληλα τον οργανισμό μας!

more posts vipnews
More Social Events
Search