Politics / Sports / Various

Ζεστό, αρωματικό κρασί (Gluhwein)

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 10:20
Ζεστό, αρωματικό κρασί (Gluhwein)

Αυτό το αρωματικό, ζεστό κρασί συνηθίζεται πολύ τις κρύες μέρες του χειμώνα στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και ονομάζεται gluhwein, mulled wine.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15'

Μερίδες: 6

 

 

Υλικά

1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί (750 ml)
300 ml νερό
80 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 αστεροειδής γλυκάνισος

 

 

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10′-15′ χωρίς όμως να αφήσουμε το κρασί να βράσει.

Το σερβίρουμε ζεστό σε γυάλινα φλιτζάνια κι αν θέλουμε προσθέτουμε σε κάθε φλιτζάνι μια φέτα πορτοκάλι, ένα ξυλάκι κανέλας κι έναν αστεροειδή γλυκάνισο.

 

 

Πηγή: www.cookandfeel.gr.

Μοιράσου το
More News