Politics / Sports / Various

Σουφλέ με ψωμί και τυριά

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 10:43
Σουφλέ με ψωμί και τυριά

Αυτό το φαγητό είναι πολύ απλό αλλά πολύ νόστιμο. Τρώγεται ως κυρίως γεύμα, ακόμη και ως κολατσιό στο σχολείο την επόμενη ημέρα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 50'

Μερίδες: 8

Υλικά

16 φέτες ψωμί για τοστ (μόνο την ψίχα)
500 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
5-6 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
3 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
Βούτυρο λιωμένο + λίγο για την επιφάνεια του σουφλέ
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος (εγώ χρησιμοποίησα το κλασικό pyrex και 16 φέτες συνολικά ψωμί για τοστ). Απλώνουμε μια στρώση φέτες ψωμί για τοστ και αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

Ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά κι αν θέλουμε το μπέικον. Βάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση φέτες ψωμί για τοστ.

Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το ψωμί και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα να μουσκέψει καλά.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο ακόμα τυρί τριμμένο, ρίχνουμε και μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς φούρνο, για 45′-50′ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του.

 

Πηγή: www.cookandfeel.gr

Μοιράσου το
More News