Politics / Sports / Various

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα καπνιστής πάπρικας

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 10:34
Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα καπνιστής πάπρικας

Αυτό το φαγητό γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι, πουρέ πατάτας, σπιτικό χυλοπιτάκι ή ακόμα και μακαρόνια.

Χρόνος Προετοιμασίας: 35'

Μερίδες: 4

 

Υλικά:

4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους

¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο (στην πρέσα)
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 μικρή κρέμα γάλακτος light (200 ml)

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1'-2'. Προσθέτουμε και το κοτόπουλο και σοτάρουμε απ' όλες τις πλευρές για 4'-5'.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι κι αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25'-30' (αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι). Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλο 1'.

Πηγή: www.cookandfeel.gr

Μοιράσου το
More News